Acasă ACTUALITATE Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat într-o tentativă de asasinat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat într-o tentativă de asasinat

0
Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat într-o tentativă de asasinat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat astăzi în timpul unui eveniment public, provocând panică și confuzie printre participanți. Martorii susțin că au fost auzite mai multe împușcături.

La scurt timp după atac, pe pagina oficială de Facebook a premierului slovac a apărut un mesaj confirmând tentativa de asasinat:

„Astăzi a avut loc un atentat la viața lui Robert Fico. A fost împușcat de mai multe ori și se află în prezent în stare critică. În acest moment, este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, deoarece ar dura prea mult să ajungă la Bratislava, având în vedere necesitatea intervenției de urgență. Următoarele ore vor decide”, se arată în mesajul oficial.

Conform unui update de la ora 16:50, jurnaliștii slovaci raportează că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia, care în prezent este audiat de anchetatori. Motivele din spatele atacului rămân necunoscute, iar autoritățile au lansat o investigație de urgență pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, este o figură politică proeminentă în Slovacia, servind ca premier din 2023, acesta fiind al treilea său mandat. El este cunoscut pentru pozițiile sale ferme și politica sa controversată, ceea ce ar putea fi un factor în tentativa de asasinat.

Starea lui Robert Fico este monitorizată îndeaproape de echipa medicală, iar națiunea slovacă așteaptă cu nerăbdare noi informații despre evoluția sănătății sale. Autoritățile au cerut calm și vigilență, în timp ce investighează acest incident tragic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.