Sebastian Ghiță, înregistrare video după dispariție. Acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi

Sebastian Ghiță a reapărut după ce a fugit zilele trecute. Nu în viața reală, ci la televizor. Chiar la televiziunea pe care o patronează. Cu un zid alb pe fundal, Sebastian Ghiță a pus tunurile pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.
„În ultima perioadă, am fost şi eu vizitat de un avocat al DNA, care, nu pe ocolite, în mod direct, mi-a spus că, dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. (…) Au încercat şi acum doi ani împotriva fostului prim-ministru Ponta, iar de data aceasta l-au ales pe Dragnea. Cum există un interes împotriva cuiva în România, cum apar dintr-o dată denunţători binevoitori care ştiu, mint, interpretează lucrurile într-un anume fel favorabil procurorului. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia domnului Dragnea, oameni pe care îi cunosc de 15 ani de zile, atunci răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele, îmi vor lăsa mie familia în pace. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, la fel cum au dus-o pe mama lui Victor Ponta, că îi vor aresta pe frate, prieteni şi că am să mă întâlnesc cu toţi la închisoare. Iar preţul era un denunţ împotriva lui Dragnea, ca să fie blocat să devină prim-ministru”, a declarat Ghiţă într-o înregistrare video difuzată, miercuri, de România TV.
În debutul înregistrării, Ghiţă spune că, dacă aceasta va rula, înseamnă că „lucrurile nu mai sunt bine deloc şi că niciun argument şi nicio raţiune” nu îl vor mai putea face să tacă.
„Se încearcă, s-a încercat deja şi poate că se va reuşi zdrobirea voinţei românilor şi întoarcerea votului pe care aceştia l-au dat masiv în favoarea dezvoltării, a unor salarii şi pensii decente, în favoarea unor oameni care să construiască şi să dezvolte România. DNA este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele străine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea, cel care conduce PSD şi care a asigurat victoria acestui partid în alegeri alături de aliaţii săi, a fost tot timpul campaniei electorale şantajat şi ameninţat. A fost şantajat şi ameninţat şi presat să nu devină prim-ministru”
„Mi s-a spus că dacă fac denunțuri împotriva lui Dragnea o să scap. Au încercat și acum doi ani cu Ponta. Mi s-a spus că dacă știu ceva despre familia lui Dragnea, oameni pe care îi cunosc de mai mult de 15 ani, atunci îmi vor lăsa mie familia în pace. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, îl vor aresta pe fratele meu, prieteni și am să mă întâlnesc cu toți la închisoare, iar prețul era un denunț împotriva lui Dragnea ca să îl blochez să mai fie prim ministru”, spune Sebastian Ghiță.
„Sistemul a devenit un monstru. m-am hotărât să vin cu lucruri mai concrete. Mi-ați reproșat că atunci când am vorbit de plagiatul lui Kovesi nu am dat mai multe date. V-am spus de mailul cucuveaua mov și mi-ați cerut să vă demonstrez că doamna Kovesi folosește acest mail. Am luat cu mine un astfel de mail. Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic. Când ne uităm pe un alt document care arată ce s-a întamplat în acel dosar – seriile banilor folosite în flagrantul de la Realitatea Tv. Și aceste serii pot fi verificate de oricine. Nu mai poate să spună că dânsa nu folosea acest mail, că doamna Dana Tițian nu  era consiliera ei. Am vrut să vin cu aceste precizari ca să fiu credibil,  o să le vedeți pe ecran.
Cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi. Am cunoscut-o în sediile SRI, ne întâlneam de minimum 2 ori pe săptămână încă din 2010. la unele dintre întâlniri erau prezenți doar Coldea, Kovesi și un șef al stației CIA din România. Legat de podgorie, au fost multe astfel de întâlniri. Vreau să o întreb pe Kovesi daca își aduce aminte de petrecerea din vila de la Sinaia unde cu Kovesi și Vasile Dâncu cântam melodia La Chilia în port, varianta pentru statul de drept”, a adăugat Ghiță.
sursa : antena3.ro