Preotul Cristian Pomohaci a fost dat afară din Biserică! Nu mai are voie să îmbrace haina preotească!

27

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a decis excluderea din Biserica Ortodoxă a preotului Cristian Pomohaci. Decizia a fost comunicată vineri.

Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (marţi – n.r.) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, au spus oficialii Bisericii.

Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, existând în acest sens un dosar în instrumentarea procurorilor.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Anterior, Cristian Pomohaci a solicitat retragerea temporară din preoție, pe motive medicale.

În spațiul public au apărut în ultimele săptămâni tot mai multe mărturii care susțin că fostul preot apela la acest gen de practici de mulți ani de zile.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

27 COMENTARII

    • Da !… Am avut un dubiu prima oara cand l-am vazut si l-am ascultat ca interpret de muzica populara. Ca un fles mi-a trecut prin minte ca ceva este in neregula cu privirea si gesturile sale galese. Nimic nu-l recomanda ca fiind bun preot sau duhovnic. . Alta este atitudinea adevaratilor preoti …iar el a ignorat multe dintre invataturile crestine. Cel mai vizibil este : nu poti fi ”sluga” la doi stapani( Dumnezeu sau Mamona). Cu alte cuvinte ”ori popa, ori hot” 🙂

  1. Acest . e deavolul an sutana piei satana!!!!pe pusti .Cum sa intri an Altar da ,cand iesti atat de josnic!!!/!?siti dai mana sa ti pupe mana asemeni tie nar trebui sa mai ese de la mititica nici o data Ai facut tacma Preoteasca de ocara Eti o tusine a pamantului .Nu esti cumva si zoofil!?ca prea te pupai cu oile mai sti!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.