Vasile Păduraru: "Voi intra în greva foamei pe termen nelimitat, alături de minerii mei"

„Implicările politice jegoase din Valea Jiului au adus sindicatul Muntele la distrugeri, la dezbinare. Nu vreau să fac parte dintr-un sindicat care trage mai mult cu politicul, decât cu membri de sindicat, Le-am explicat minerilor în sala de apel și urmează ca în decurs de o oră să ajung la locul protestului. Minerii sunt alături de mine, protestează și ei alături de mine. Voi intra în greva foamei pe termen nelimitat”, a declarat liderul de sindicat de la EM Lonea, Vasile Păduraru.
Update
O reacție la protestul minerilor a avut și Casa de Insolvență GMC Craiova, numită de judecător administrator judiciar în cazul insolvenței CEH. Într-un comunicat de presă, oficialii GMC Craiova susțin că: ” Din constatările noastre, șansele de reorganizare ale CEH în actuala structură, și contând numai pe resursele proprii, sunt nule. Acest lucru este cunoscut de orice persoană ce are tangență cu energia ce se produce în Hunedoara, de orice persoană interesată din Valea Jiului. (…) Funcționarea CEH înseamnă pierderi de circa un milion de lei/zi. Prin bugetele anuale în ultimii ani s-a aprobat o pierdere de cca.300 milioane lei anual și CEH a reușit în fiecare an să-și depașească bugetul — pentru anul 2015 cifrele previzionate arată o pierdere de cca. 900 milioane lei. Rezultă de aici că falimentul CEH ar însemna pentru stat – acționarul unic al CEH o economie de cca.1 milion de lei/zi”. Administratorul judiciar vede în mineri o masă de manevră condusă de persoane care au cu totul alte interese. ”Nu minerii au fost beneficiarii salariilor mari din CEH, ci dimpotrivă, pe munca lor s-au făcut averi. Din păcate, în acest moment, minerii reprezintă veriga slaba în încercarea de salvare a CEH până la un plan de reorganizare în care să se implice Ministerul Energiei sau guvernul.
Bineînțeles că „se solidarizează cu protestul minerilor” toate celelalte categorii — personalul TESA, personalul de Ia suprafață, personalul din termocentrale, cu toții beneficiari ai prevederilor comune din Contractul Colectiv de muncă, dar care nu prestează aceeași muncă cu minerii și care în acest moment este direct vizat de masurile de reducere a cheltuielilor cu munca vie —reduceri așa cum am arătat imperativ necesare, dacă se dorește salvarea CEH”, se mai arată în comunicatul administratorului judiciar al CEH.