Controale în week-end și pe timp de noapte ale inspectorilor ITM Hunedoara

3

Mai multe firme au fost descoperite cu nereguli și au fost amendate, în total fiind aplicate 15 sancțiuni și s-au dispus zeci de măsuri pentru remedierea deficiențelor. Inspectorii au urmărit prin aceste acțiuni să combată munca la negru.
Verificările derulate de ITM Hunedoara au urmărit problematica generată de angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor în aplicația ReviSal la termenele legale), respectarea timpului de muncă și odihnă, a repausului zilnic și săptămânal, a sărbătorilor legale, precum și garantarea în plată a salariului minim brut pe economie. Astfel, au fost efectuate controale la angajatorii ce prestează activitate de prelucrare și conservare a peștelui, a brânzeturilor și produselor lactate sau care comercializează astfel de produse. Pe raza județului Hunedoara inspectorii de muncă au făcut controale pe timp de zi, pe timp de noapte chiar și în zilele de sâmbătă. ” În campanie au fost implicați 10 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control relații de muncă. Au fost controlați 35 de angajatori la care lucrau 675 salariați ( din care 407 femei și un minor). O surpriză plăcută a campaniei a fost aceea că nu au fost depistați agenți economici care practicau muncă fără forme legale. Au fost sancționați 11 angajatori la care au fost aplicate în total 15 sancțiuni, din care o amendă în cuantum de 1500 lei și s-au dispus 72 de măsuri pentru deficiențele constatate”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.
Neregulile constatate de inspectorii de muncă din Hunedoara au plecat de la transmiterea cu întârziere a contractelor de muncă în aplicația ReviSal,neevidențierea corectă a orelor lucrate, primirea la muncă a lucrătorilor fără vizită medicală obligatorie la angajare ori încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte și nerespectarea prevederilor referitoare la repausul săptămânal.
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here