Hunedoara-O femeie rănită, zeci de acoperișuri de blocuri și case distruse, zeci de mii de abonați fără curent în urma furtunii

În urma codului portocaliu de vreme rea valabil în județul Hunedoara, duminică,între orele 16.40 – 17.40, caracterizat de vijelii cu vânt puternic ce a atins la rafală 90km/h, descărcări electrice și averse au existat efecte și în județul Hunedoara.
O femeie, în vîrstă de 63 de ani, a fost rănită ușor de elemente desprinse din structura unui panou publicitar amplasat în parcarea hipermarketului din Deva. Femeia a fost preluată de un echipaj SAJ în stare stabilă și conștientă și transportată la UPU Deva.
În plus, au fost dislocate de vânt 6 acoperișuri de blocuri și case din municipiul Deva, pe străzile Kogălniceanu, Grigore Moisil, Minerului, Porumbescu și Aleea Magnoliei, 3 din municipiul Hunedoara, pe străzile Câmpuri, Trandafirilor și Viorele.
Acoperișurile altor aproximativ 60 de case din Lăpugiu de Jos au fost afectate de vijelie.
Mai mulți copaci rupți de vânt au căzut pe DN 7, la limita cu județul Alba și în localitatea Leșnic, precum și pe DJ 700 A, în Bretea Mureșană. Până când echipele de pompieri au
reușit îndepărtarea copacilor de pe carosabil, circulația s-a desfășurat pe un fir.
Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely a coordonat din Centrul Județean de Management al Situațiilor de Urgență grupa operativă convocată pentru gestionarea situației de urgență generată de fenomenele meteo periculoase.
În operațiunile de îndepărtare a elementelor de acoperiș căzute pe autoturisme și pe carosabil și pentru segmentarea arborilor doborâți de vânt au fost implicați peste 80 de pompieri ai Detașamentelor Deva, Hunedoara și Orăștie ai Secției Ilia și Stației Brad.
Mai mult, peste 23.000 de abonați la rețeaua de energie electrică din peste 70 de localități hunedorene au rămas fără curent în urma avariilor produse de vântul puternic. 9 echipe ale Enel Distribuție intervin pentru remedierea defecțiunilor.
Echipaje de jandarmi, însumând 10 subofițeri, intervin în Crișcior, Deva și Sibișel pentru a delimita zone periculoase existente din cauza firelor de curent căzute sau a arborilor care sunt pe punctul de a cădea. Echipe ale I.P.J. Hunedoara au monitorizat
drumurile naționale și județene și au prevenit conducătorii auto cu privire la eventuale pericole ce pot apărea pe traseu.
În orele următoare autoritățile locale și județene vor începe evaluarea pagubelor. În plus, echipele de intervenție continuă eforturile de îndepărtare a efectelor fenomenelor
meteo periculoase.