Natalia-Elena Intotero: Camera Deputaților a adoptat legea privind înființarea Avocatului Copilului

0

Camera Deputaților a votat, marți, 21 noiembrie, legea privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului, respectiv înființarea Avocatului Copilului. Această instituție se va ocupa exclusiv de protecţia drepturilor copilului. România devine, astfel, cea de-a 36-a ţară europeană cu o astfel de instituţie. 

Avocatul Copilului va avea ca atribuţie și realizarea de studii şi evaluări privind gradul în care autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, dar şi specialiştii sau persoanele fizice din România respectă, în fapt, drepturile copilului.

Până acum, problematica drepturilor copilului era inclusă într-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii şi persoanele cu handicap. Noua structură va putea primi şi soluţiona plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanţi ai acestora faţă de instituţii publice din domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica instituţiile publice reclamate.

Copiii crescuți într-un mediu în care fiecare se străduiește să fie corect, să își respecte semenii și să îi ajute, sunt copii care cresc sănătos. Noi toți trebuie să fim conștienți că fiecare acțiune a noastră se va reflecta asupra lor. Este foarte important să nu uităm acest lucru, deoarece educarea unui copil nu este doar treaba școlii, a părintelui, sau a unui profesor – este responsabilitatea întregii societăți.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.