Vânătorii de munte din Europa și-au dat întâlnire la Petroșani

0
Ambasadorul Italiei în România va lua parte la evenimentul din capitala Văii Jiului, unde sunt așteptați fosți combatanți din majoritatea asociațiilor vânătorilor de munte din Europa.
 
Evenimentul găzduit de municipiul Petroșani are loc în acest weekend, iar zeci de vânători de munte din toată Europa vor lua parte la ceremoniile care se vor organiza în pricncipal la cimitirul eroilor.
 „Acest eveniment de amploare ne-a determinat sã luăm decizia de a face din acest cimitir, un loc în care cei care locuim în Petroșani să putem aduce un omagiu celor care au căzut. Au lucrat aici voluntari de la primărie, de la Subfiliala Cultul Eroilor, copiii de la Crucea Roșie din Petroșani. (…)
Am avut și voluntari italieni”, a spus Ioan Levitchi, președintele Asociației Cultul Eroilor Regina Maria. Evenimentul urmărește în pricipal să aducă un omagiu eroilor care au căzut în luptă, iar pe lângă ceremoniile dedicate militarilor căzuți, centrul localității va găzdui o defilare a vânătorilor de munte din Europa. Marșul va fi acompaniat de muzica Filarmonicii din Lentiai (Belluno) Italia. Totodată, va avea loc și citirea Testamentului Eroilor și a Rugãciunii Alpinului din Italia.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.