Costel Avram-sediu de campanie în buricul târgului

Administratorul județului, Costel Avram, candidatul PSD la postul de primar al Petroșaniului și-a ”tras” un sediu de campanie în centrul municipiului, o zonă în care chiriile se calculează în euro, mii de euro lunar.

În locația în cauză, ocupată acum de Avram, a funcționat o unitate bancară care plătea pentru cei circa 100 de metri pătrați o chirie lunară ce credem că se apropia de 3000 de euro, dacă este să ne luăm după prețul pieței. Deși are tot dreptul și-și permite din leafa de circa 20 de mii de lei primită lunar, credem că l-ar fi ajutat mai mult în campanie pe traseistul politic Avram o serie de acte de binefacere, să ne convingă că este de partea poporului. Banii și opulența arătate de Avram ar putea determina simpatizanți ai PSD să se reorienteze spre alte formațiuni politice, fapt care ar duce la o scădere și mai mare a PSD-ului în Petroșani.
Costel Avram se poate lăuda cu un BMW X5 de lux
Curios este că bolidul de lux, după cum scriu cei de la Informația Văii Jiului, cumpărat la circa 35 de mii de euro de administratorul public al județului, Costel Avram, este din anul 2014. Pare cel puțin ciudat că Avram nu și l-a prea scos pe drumuri cum făcea cu Audi-ul, un alt bolid deținut și cu care nu-i era ”rușine” să se afișeze. Poate s-a gândit că oamenii îl vor apostrofa că afișează opulență, poate n-a vrut să-l strice în tranșeele făcute de Apaserv, poate…
Precizăm că adresa redacției și telefoanele îi stau la dispoziție domnului Avram pentru orice precizări dorește să facă legat de bolidul său de lux.
Iată mai jos ce scriu cei de la Informația Văii Jiului:
De numai câteva luni a avut nevoie Costel Avram, din postura de administrator public al Consiliului Județean Hunedoara, pentru a-și spori averea cu un superb BMW X5 de circa 35.000 de euro, conform prețului de pe piața de profil.
Foto cu caracter ilustrativ

S-a dus la Consiliul Județean Hunedoara, în august 2018, în postura de ”Badea Cârțan”, adică fără niciun autoturism în proprietatea sa, conform prorpriei declarații de avere. A fost, până la acel moment, ani de zile director al Apa Serv Valea Jiului, dar din câte se pare venitul încasat în Vale nu a fost suficient pentru a-și completa și parcul auto. Avea în schimb trei carduri de credit și un împrumut la Banca Transilvania scadent în anul 2021.
Ori poate Costel Avram o fi fost de principiul că ”obrazul subțire cu cheltuială se tine” și nu se putea prezenta oricum la întâlnirile cu colegii din Consiliul Județean sau, mai ales, cu oamenii de afaceri. Și, cum altfel se vede viața de la volanul unui X5, pe la începutul anului trecut în garaj i-a apărut un astfel de autoturism de lux. Fabricație 2014, al cărui preț pe piață este de circa 35.000 de euro sau chiar mai mult, în funcție de dotări. În treacăt fie spus, conform unor surse juridice, Avram ar fi avut obligația de a depune o declarație de avere completată cu noua achiziție încă de anul trecut. A făcut-o abia acum…
În tot acest timp, venitul declarat de Avram este de 149.551 lei pe tot anul 2019, adică vreo 12.462 de lei lunar. Transformat în euro, ca să ne raportăm și la prețul autoturismului, asta înseamnă circa 2.500 de euro lunar.