ISIS a revendicat cele două atacuri de la biserici din Egipt. Bilanț: 36 de morți și peste 100 de răniţi

0

Gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt şi soldate, conform unui bilanţ provizoriu, cu 36 de morţi şi peste o sută de răniţi, relatează agenţiile internaţionale de presă.”Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta şi Alexandria”, a anunţat agenţia de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe reţelele de socializare.

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă.

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanţul victimelor fiind până în prezent de 25 de morţi şi 78 de răniţi.

Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 11 morţi şi 35 de răniţi. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei.

Aceste atentate asupra bisericilor creştine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această ţară.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here