Petroșăneni disperați după dezastrul făcut de Costel Avram – VIDEO

Numai orbul nu vede distrugerile din Petroșani, distrugeri pentru care Costel Avram cere petroșănenilor să-l aleagă primar. Nu ne legăm de faptul că în mandatul lui Avram, prețul apei a crescut fulminant. Nu ne legăm nici de faptul că plătim apa de ploaie și ”perderile” – așa cum îi place lui Avram să spună. Ne legăm doar de faptul că viața ne-a fost data peste cap. Suntem siguri că Uniunea Europeană nu a finanțat un proiect în urma căruia o comunitate întragă să aibă de suferit, să se întoarcă în urmă cu un secol.

 

Uniunea Europeană a dat bani pentru un proiect care ar trebui să îmbunătățească viața oamenilor, lucrările să fie desfășurate astfel încât oamenii să aibe cât mai puțin de suferit. Adică exact cum se întâmplă în Occident. Postacii care-l apără pe Costel Avram susțin contrariul, suțin chiar cu tărie că trebuie să răzbim prin noroaie tocmai pentru a ne fi bine în viitor. Nimic mai fals! 

Vă asigurăm că nu ne este! Suntem de acord că atragerea banilor europeni în Valea Jiului este o prioritate, o spunem cât de des putem, suntem de acord că investiția era necesară pentru Apa Serv. Suntem de accord că este un proiect bun dacă ar fi derulat corect, iar Avram ar fi fost gratulat de tot Petroșaniul dacă se asigura că este făcut corect. Avem îndoieli în acestă privință. Din acest motiv am transmis o solicitare către UE însoțită de imagini cu lucrările din Petroșani, atât de la acest proiect cât și de la prima etapă a lui, încheiată deja.

Vrem să aflăm de la specialiștii de la Bruxelles dacă așa ar trebui să se întâmple, dacă ei ar fi de accord ca o comunitate să aibă de suferit cum se întâmplă acum. Mai vrem să vedem dacă refacerile de la prima parte a proiectului sunt conforme cu ceea ce au plătit, pentru că noi nu credem că drumul spre Maleia, spre exemplu, a fost refăcut la standardele prevăzute în proiect.  În episodul de astăzi prezentăm o altă zonă în care oamenii văd beneficiile unui proiect aplicat prost.

VIDEO

Ne asigurăm cititorii că în momentul în care vom primi un răspuns de la Bruxelles o să-l publicăm intergral. Noi credem că Uniunea Europeană ne va da dreptate, că va considera că viața oamenilor din Petroșani nu trebuie să fie afectată de investițiile pe care le finanțează. Și mai credem că Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara și candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Petroșani, dacă-l interesează soarta petroșăneanului, poate dispune să se repare tot ce s-a stricat.

 

Avram – stăpânul gropilor din Petroșani | VIDEO

Petroșani-un municipiu distrus de buldozerele lui Avram | VIDEO