Polițistul care se luptă pentru eradicarea mârşăviilor şi abuzurilor 

53

S-a luat la „trântă” cu un sistem bolnav iar acum cere sprijin autorităților statului. Iustinian Ivanciuc acuză într-o nouă scrisoare deschisă abuzurile din IPJ Hunedoara.

În atenția cetățenilor municipiului Lupeni
Către Consiliul Local al Primăriei Municipiului Lupeni
În atenţia domnului primar al municipiului Lupeni Lucian Resmeriţă
Către Instituţia Prefectului Judeţului Hunedoara
În atenţia domnului prefect Kiszely Fabius-Tiberiu
*****
În atenţia domnului Bogdan Despescu – Inspectorul General al Poliţiei Române
În atenţia doamnei Laura Codruţa Kovesi – procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție
*****
Subsemnatul Ivanciuc Iustinian, domiciliat în mun. Lupeni, str. Tineretului, nr. 4, bl. L3, ap. 6, jud. Hunedoara, CNP 1790730204092, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, în cadrul subunităţii Poliţia Municipiului Lupeni, la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban- Compartimentul siguranță publică și patrulare,
Vă aduc la cunoștință faptul că în data de 06.05.2017, în timp ce executam serviciul de siguranță publică și patrulare pe raza municipiului Lupeni la schimbul 2, am fost ultragiat, în sensul că recidivistul Husar Ionuț din municipiul Lupeni m-a amenințat că ,,bagă cuțitul în mine, îmi ia gâtul și mă omoară pentru că a fost plătit cu 3000 de euro”. Mai mult, a afirmat că va face acest lucru când voi merge de la serviciu spre domiciliul meu, și anume lângă blocul lui, blocul D1 de pe strada Tineretului din municipiul Lupeni, descriind cu exactitate traseul pe care mă deplasez de la serviciu spre domiciliu.
Mai grav este că, imediat după ce am fost ultragiat, șeful IPJ Hunedoara -managerul Dumitru Liviu Gabriel, m-a sancţionat în sensul că mi-a limitat accesul la informații clasificate şi a declanşat două cercetări prealabile, cu scopul evident de a mă destitui din poliţie. Este evident că subsemnatul nu pot să mai efectuez serviciul polițienesc în slujba cetățeanului, în cadrul deplin al normelor și procedurilor standard ale M.A.I., în plus, este cert că nu mai pot să ofer cetăţenilor din Lupeni siguranţa şi încrederea, promptitudinea şi informaţiile de care au nevoie.
Am solicitat Consiliului de Conducere al IPJ Hunedoara convocat în data de 13.06.2017 -format din circa 20 de persoane- să-mi comunice, concret, ,,dacă Dumitru Liviu Gabriel are în plan sau dacă are vreun plan să limiteze accesul la informații clasificate la toți polițiștii hunedoreni care au fost sau care vor fi ultragiați” și să îmi comunice în xero-copie acest plan.
Am constatat cu stupoare şi dezgust că în numele Consiliului de Conducere -în numele celor 20 de persoane- mi-a răspuns Dumitru Liviu Gabriel, printr-o adresă:
1. în care omite să răspundă la întrebarea de mai sus;
2. prin care menţine dispoziţia de sancţionare a subsemnatului;
3. în care susține că îmi este superior. Prin aceasta Dumitru Liviu Gabriel transmite implicit faptul că îi este superior oricărui agent de poliţie din România, ergo, este superior oricărui agent de poliţie locală din România.
Am rugămintea să observaţi că fapta şefului de inspectorat de poliţie judeţean este mult mai gravă decât cea a recidivistului. Fapta lui Dumitru Liviu Gabriel creează un precedent: ea încurajează, menţine şi propagă elemente constitutive ale infracţiunii de ultraj, mai mult, Dumitru Liviu Gabriel încurajează şi dă frâu liber infractorilor, şi, mai grav, cetăţeanul este cel care în final are de suferit.
Trebuie să cunoaşteţi şi faptul că numitul Dumitru Liviu Gabriel susţine că are traume psihice puternice şi că are o imagine afectată, iar pentru refacere îi trebuie 300.000 euro. Mai grav, în judeţ, şi, concret, în municipiul Lupeni, infracţionalitatea a crescut tocmai de când Dumitru Liviu Gabriel a afirmat că are aceste traume. În plus, în repetate rânduri, premeditat şi calificat, Dumitru Liviu Gabriel transmite MINCIUNI cetăţenilor hunedoreni prin purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara – preotul Bogdan Niţu. De asemenea, premeditat şi calificat, direct sau prin instrucţiuni precise date subordonaţilor intermediari, Dumitru Liviu Gabriel a avut tupeul şi nesimţirea să ÎL MINTĂ chiar şi pe domnul Bogdan Despescu – Inspectorul General al Poliţiei Române. Din câte cunoaştem, a apelat şi la reprezentanţii Casei Regale a României în legătură cu faptele şi metodele sale.
De asemenea, se impune să observaţi şi să luaţi act de faptul că actele întocmite, gesturile, comportamentul şi metodele neortodoxe ale numitului Dumitru Liviu Gabriel reprezintă un risc, o ameninţare şi o vulnerabilitate pentru siguranţa şi încrederea cetăţenilor din judeţul Hunedoara, implicit pentru cetăţenii mun. Lupeni, având în vedere relaţiile strânse pe care susnumitul le-a avut şi le are cu Mircea Ioan Moloţ şi cu Dan Radu Ruşanu, cu anumite persoane care au fost implicate în dosarul Hidra şi cu alte persoane certate cu legea prin al căror joc mârşav, cetăţeni Hunedoreni, dar şi poliţişti au stat în arest sau în detenţie în penitenciare, nevinovaţi fiind.
Astfel,
Stimate domnule primar al municipiului Lupeni Lucian Resmeriţă,
Având în vedere că dumneavoastră sunteţi persoana care v-aţi asumat una din cele mai grele sarcini în acest municipiu, şi anume aceea de a veghea asupra bunăstării, siguranţei şi încrederii cetăţenilor,
Am rugămintea să observaţi şi să luaţi cu promptitudine act de faptul că managementul defectuos al actualei conduceri a IPJ Hunedoara are efecte dezastruoase şi periculoase pentru siguranţa şi integritatea cetăţenilor din municipiul Lupeni, pentru bunul mers al treburilor publice, pentru transparenţă şi pentru informarea cetăţenilor, pentru gestionarea cu celeritate a acestei crize şi pentru gestionarea judicioasă a banului public.
Stimate domnule Kiszely Fabius-Tiberiu, vă solicit ca:
– în temeiul obligaţiilor pe care le aveţi faţă de cetăţenii hunedoreni, şi, implicit, cetăţenii municipiului Lupeni,
– în temeiul atribuţiilor pe care le aveţi în gestionarea situaţiilor de criză din jud. Hunedoara,
– în temeiul responsabilităţilor pe care le aveţi, întrucât în acest moment aveţi şi atribuţiile instituţiei subprefectului Hunedoara, în legătură cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu Corpul Naţional al Poliţiştilor şi cu instituţia şef inspectorat de poliţie judeţean,
– în temeiul prevederilor Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului şi Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române,
să cereţi demisia numitului Dumitru Liviu Gabriel din funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi să daţi avizul consultativ favorabil pentru eliberarea acestuia din funcţia respectivă, pentru bunul mers al treburilor publice, pentru o bună transparenţă şi pentru informarea cetăţenilor, pentru gestionarea cu celeritate a acestei crize şi pentru gestionarea judicioasă a banului public.
Cu stimă,
Agent principal de poliţie
IVANCIUC IUSTINIAN
10.07.2017

53 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here