Pulpă de căprioară cu pătrunjel și verzișoare de Bruxelles

0

Ingrediente (4 porții)

1 pulpă de căprioară mică fără os (cca 1 kg)
sare, piper proaspăt măcinat
6 felii de șunculiță
2 fructe de ienupăr
1 cuișoară
1 foaie de dafin
1 bețigaș de scorțișoară
1 anason stelat
200 g vin fiert
400 ml supă de vânat
200 g făină
2 ouă
1 lingură pătrunjel tocat
400 g varză de Bruxelles
300 ml supă
2-3 linguri agent de îngroșare pentru sos
1 lingură unt
1 lingură miere

Preparare

1.Se spală pulpa de căprioară, se tamponează cu un prosop, se condimentează cu sare și piper și se introduce într-o oală pentru friptură adecvată pentru cuptor.

2.Se acoperă cu feliile de șuncă, se adaugă condimente, se toarnă vin fiert pe deasupra și se lasă să fiarbă înnăbușit în cuptorul preîncălzit, cca 90-120 de minute. După 60 de minute se toarnă supă de vânat. În timpul prăjirii se stropește de mai multe ori cu sucul lăsat de friptură.

3.Pentru Spätzle, se amestecă făina, ouăle, 100 ml de apă, 1/2 linguriță de sare și pătrunjelul într-un aluat și se bate până când din aluat ies bule. Se lasă aluatul la dospit timp de 10 minute. Se curăță varza de Bruxelles, se desprind foile și se fierb timp de cca 3-5 minute în supă.

4.Se scoate pulpa de căprioară, se toarnă sucul de la friptură printr-o sită într-o oală, se îngroașă cu agent de îngroșare pentru sosuri și se asezonează cu sare și piper. Se rad Spätzle în apă fiartă porționat și se lasă la preparat timp de cca 5-7 minute. Se încing untul și mierea, se adaugă varza de Bruxelles, și se condimentează cu sare.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.