Tort de bezea

0

Ingrediente (8 porții)

400 g ciocolată
50 ml coniac
100 g unt
200 g zahăr
400 g frișcă
4 gălbenușuri
1 lămâie
cireși

 

Preparare:

1.Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se bat până se întăresc din nou. Se amestecă 10 minute pe baie de abur. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute pe foc mic. Se scoate pe o planșă și se taie două foi egale.

2.Se topește ciocolată rasă pe baie de abur. Se adaugă untuL moale și coniacul. Se freacă energic, până se obține o cremă consistentă.

3.Se pune o foaie de bezea pe un platou, se întinde crema și se acoperă cu a doua foaie. Se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolată rasă și cireșe. Se păstrează la rece.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.