Tort de bezea

Ingrediente (8 porții)

400 g ciocolată
50 ml coniac
100 g unt
200 g zahăr
400 g frișcă
4 gălbenușuri
1 lămâie
cireși

 

Preparare:

1.Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se bat până se întăresc din nou. Se amestecă 10 minute pe baie de abur. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute pe foc mic. Se scoate pe o planșă și se taie două foi egale.

2.Se topește ciocolată rasă pe baie de abur. Se adaugă untuL moale și coniacul. Se freacă energic, până se obține o cremă consistentă.

3.Se pune o foaie de bezea pe un platou, se întinde crema și se acoperă cu a doua foaie. Se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolată rasă și cireșe. Se păstrează la rece.