Vițel cu fasole verde și salată de țelină

Ingrediente (4 porții)

400 g pulpă de vițel
200 g fasole verde
100 ml suc de roșii
50 g unt
3 morcovi
2 rădăcini de țelină
1 lămâie
ulei de măsline
sare
piper

 

Preparare

 

1.Se taie pulpa de vițel, în bucăți mici. Se încing 4 linguri de ulei și se adaugă carnea. Se prăjește 2-3 minute și se toarnă sucul de roșii. Se fierbe 60 minute pe foc mic. La final se presară sare și piper după gust.

2.Se curăță și se spală morcovii și țelinele. Doi morcovi și o țelină se taie bucăți. Se pun la fiert împreună cu fasolea verde, în apă cu sare. După ce s-au fiert se sotează în unt încins.

3.Morcovul și țelina rămase se rad pe răzătoarea mică. Se pun într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline și suc de lămâie. Se amestecă bine.

4.Se pregătesc farfuriile. Se pun bucățele de carne cu sos, se adaugă legume sotate și se pune o cupă de salată de țelină.