”Fapte, nu vorbe!” – Cum și-a uitat Costel Avram promisiunea făcută locuitorilor a două străzi din Petroșani

Șeful Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a promis că va ajuta la repararea lor. A făcut uitată promisiunea odată ce subordonatul lui, Costel Avram, și-a anunțat candidatura la Primăria Petroșani. Bobora (PSD) a mai promis și sprijin pentru asfaltarea șoselei de centură a Petroșaniului, dar și aceasta a fost una mincinoasă. Primăria și petroșănenii au refăcut drumul tranzitat de toată lumea.

Costel Avram a motivat în ședința CJ că ar fi ilegal să aloce bani pentru drumurile de care se folosește indirect Consiliul Județean Hunedoara și le strică. Cine are de câștigat din această poveste este simplu de dedus, pentru că mulți petroșăneni afectați de noroaie aruncă vina pe Primăria Petroșani. Cu alte cuvinte, cum este campanie electorală, câțiva pesediști joacă un joc murdar mizându-se pe faptul că petroșănenii nu vor realiza în cele din urmă ”manevra” lipsită de fair-play.

Strada Lunca din Petroșani este coșmarul oricărui șofer. A fost distrusă pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii de apă, proiect european pentru care Costel Avram și-a asumat de fiecare dată paternitatea. Dacă nu era suficient aceeași stradă este distrusă și de mașinile de gunoi de tonaj care merg către stația de sortare din Colonie, stație a Consiliului Județean Hunedoara.

Primăria Petroșani a cerut sprijin de la Consiliul Județean Hunedoara pentru a asfalta strada ce duce spre stația de transfer a deșeurilor și a primit o promisiune din partea administrației județene. Nu doar strada Lunca este afectată de TIR-urile firmei de colectare ci și Cuza Vodă. Atunci nu era campanie și Costel Avram nu candida la Petroșani. Între timp, oficialii în frunte cu Costel Avram au găsit că ar fi ilegal să repare drumurile. Sătul de ceartă, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului, a refăcut strada Cuza Vodă, mai ales că oamenii i se plângeau zilnic.

La momentul împărțirii banilor pentru reparația drumurilor, un consilier județean al PNL a adus în discuție și străzile Lunca și Cuza Vodă din municipiul Petroșani. Florian Toma a cerut să se aibă în vedere și porțiunea de stradă din Petroșani – strada Lunca și Cuza Vodă, pe unde sunt transportate deșeurile colectate din Valea Jiului. Replica n-a întârziat de la dministratorul public al județului, Costel Avram: ”Domnule Toma, eu pot să vă spun doar atât: că trebuie să lăsăm populismul la o parte și să aplicăm legea. (…) Nu eu, administrator public, voi merge la DNA, domnule Toma, ci dumneavoastră, cu toți consilierii încolonați! Și eu cred că nimeni nu vrea să facă drumuri la DNA din cauza populismului dumneavoastră”.

Și tot Avram înainte de a candida spunea:

”Pe strada Cuza Vodă din cartierul Colonie al municipiului Petroșani circulă nu doar mașinile cetățenilor din Petroșani, ci în fiecare zi pe aici trec toate mașinile cu deșeuri adunate din toate orașele de pe Valea Jiului spre Stația de sortare de la fosta mină Dâlja și tot pe acest drum merg autotrenurile care duc deșeurile la Depozitul de la Bârcea. Din aceste considerente, cred că așa cum am asumat asfaltarea drumului de la podul peste Jiu până la stația de sortare de la Dâlja, tot așa putem asuma și reabilitarea străzii Cuza Vodă. Etapa următoare din punct de vedere legal este să preluăm în administrare acest drum, pe perioada execuției lucrărilor de reabilitare, după care-l vom da înapoi administrației locale de la Petroșani. Avem bani și cred că putem să ne asumăm și acest important proiect pentru zona Colonie din Petroșani”, declara pentru Ziarul Exclusiv.

Primăria Petroșani a asfaltat, de una singură, o porțiune din Cuza Vodă, și a peticit gropile de pe Strada Lunca. Tot Primăria Petroșani a alocat fonduri și pentru reparațiile la podul de peste Jiu, cel pe care se face accesul către stația de sortare. Și tot Primăria va trebui să asfalteze și strada Lunca, măcar provizoriu, cel puțin până când va reabilita Apa Serv porțiunile distruse. Rămâne de văzut când va face acest lucru Apa Serv, societate condusă de Costel Avram în trecut, dar aflată în subordinea sa și în prezent, acesta fiind administrator public iar CJ Hunedoara acționarul majoritar.

VIDEO

VOM REVENI!

Citește și:

Editorial Robert Wagner: Incompetența dusă la rang de artă!


Citește și:

Costel Avram- ilustrul gropar al Petroșaniului | VIDEO NEWS