Ghiveci sârbesc
Ingrediente (2 porții)
100 ml
supă de legume
100 g
boabe mazăre
2
ardei grași
1
ceapă
2
morcovi
3
roșii
ulei
rozmarin
busuioc
sare
piper
Preparare
1.Se spală toate legumele.
2.Dacă mazărea este proaspătă se fierbe 10 minute în apă cu sare.
3.Se încing...
Pulpă de pui umplută cu verdeață în crustă de alune
Ingrediente (2 porții)
200 g
smântână
2
pulpe dezosate
3
morcovi
4
cartofi noi
1
ardei gras
10 fire
sparanghel
1
ceapă
1
ou
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
pesmet
alune pisate
ulei
sare
piper
Preparare:
1.Se fierb 2 morcovi și 4 fire de asparagus, în apă cu sare.
2.Se toacă pătrunjelul...
Salată cu rondele de calamar
Ingrediente (2 porții)
100 g
calamar
4
morcovi
2
dovlecei
ulei de măsline
suc de lămâie
seminție de susan
sare
piper
Preparare:
1.Se prăjesc rondelele de calamar în ulei bine încins, 2 minute pe fiecare parte.
2.Morcovii și dovleceii...
Acadele din chec în formă de inimioară
Ingrediente (10 bucăți)
55 g
unt topit
45 g
zahăr
1 linguriță
zahăr vanilat
coaja și sucul de la 1/4 lămâie
1
ou mic
40 g
amidon
50 g
făină
0.25 linguriță
praf de copt
0.5 lingură
lapte
unt pentru formă
75 g
brânză proaspătă
glazură...
Rulouri de șuncă umplute
Ingrediente (3 porții)
100 ml
iaurt
250 g
prosciutto
100 g
cremă de brânză
30 g
sos de hrean
1
ceapă roşie
1
ardei gras verde
capere
sare
piper
Preparare:
1.Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
2.Ardeiul gras se spală, se curăță...
Mușchi de vită toscan, cu parmezan și sparanghel
Ingrediente (2 porții)
400 g
mușchi de vită
100 g
unt
100 g
parmezan
6
cartofi
6
roșii
10
fire de asparagus
sare
piper
Preparare:
1.Se curăță cartofii și se fierb în apă. Se scurg de apă, se pasează și se...
Mămăliguță cu cârnați
Ingrediente (2 porții)
200 g
mălai
400 g
cârnați proaspeți
400 g
ciuperci
50 g
unt
ulei
sare
piper
Preparare:
1.Se pune la fiert ½ l apă cu sare. Când clocotește se pune mălaiul, în ploaie și se...
Merluciu cu fructe de mare
Ingrediente (2 porții)
400 g
fructe de mare (scoici/creveți)
100 ml
vin alb
4 bucăți
file de merluciu
4
cepe
8
căței de usturoi
ulei de măsline
sare
piper
Preparare:
1.Se fierb scoicile în apă cu sare până se desfac.
2.Creveții...
Rulouri de vitello tonnato
Ingrediente (8 porții)
600 g
pulpă de vitel
150 g
ton (natur, din conservă)
100 ml
ulei de măsline
1.7 l
vin alb
1
morcov
1
ceapă
2
foi de dafin
3
cuișoare
1 linguriță
boabe de piper
2
gălbenușuri
1 lingură
oțet
2 linguri
suc de lămâie
3 linguri
capere
1
lămâie
sare
piper
Preparare:
1.Se...
Omletă la cuptor
Ingrediente (17 bucăți)
1
ceapă roșie
1
ardei gras roșu
1
ardei gras galben
2
roșii
1 lingură
ulei vegetal
50 g
rucola
12
ouă
50 ml
lapte
sare, piper proaspăt măcinat
1 frunză
sfeclă
Preparare:
1.Ceapa se curăță de coajă și se taie cubulețe. Ardeii...